BUG‘DOY ASOSIDA YANGI OZIQ-OVQAT QO‘SHILMALARI OLISH VA ULARNING KIMYOVIY TARKIBI
##plugins.themes.bootstrap3.article.main##
Annotatsiya
Maqolada arpa va bug‘doy asosida solod tayyorlash haqida ma’lumot keltirilgan. Solodning foydali va shifobaxsh tomonlari yoritilgan. Bug‘doy solodining kimyoviy tarkibi keltirilib va u asosida olingan oziq-ovqat qo‘shilmalari haqida ma’lumotlar berilgan.
Bugungi kunda oziq-ovqat mahsulotlarini saqlash muddatlarini uzaytirish, insonlarni o‘ziga jalb qilishda va o‘rgatib qo‘yish maqsadida kuchli ta’m va hid beruvchi turli kimyoviy moddalar bilan ishlov beriladi. Bunday kimyoviy moddalar bilan oziq-ovqat mahsulotlariga ishlov berish natijasida, inson organizmida turli onkologik, allergik va boshqa surunkali kasalliklar ko‘payib bormoqda. Shu bilan bunday turdagi kasalliklarni yengish maqsadida kuchli ta’sir etuvchi antibiotiklar va boshqa turdagi dori vositalaridan keng foydalanilmoqda
##plugins.themes.bootstrap3.article.details##
Tsya robota litsenzuetsya vydpovídno do Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 xalqaro litsenziyasi.
Foydalaniladigan adabiyotlar
Asqarov I.R., Nazarova X.D. Kamqonlik kasalligida ishlatiladigan dorivor moddalar va ularning kimyoviy tarkibi // Tovarlarni kimyoviy tarkibi asosida sinflash va sertifikatlash muammolari va istiqbollari. Ilmiy-amaliy konf. materiallari. –Toshkent, 2013. -B. 314-315.
Asqarov I.R., Mirzaeva Z.O , Xasanova D.T. Arpa va solod ishlab chiqarish. Akademik A.Qosimov tavalludining 75 yilligiga bag‘ishlangan “O‘zbekistonda biotexnologiyaning rivojlanishi va istiqbollari” mavzusidagi ilmiy-amaliy anjuman. Andijon – 2012.85 b
Asqarov I.R., Norxolova M.A, Xasanova D.T. Arpa va solodni zamburug‘li zararlanishi muammolari. Akademik A.Qosimov tavalludining 75 yilligiga bag‘ishlangan “O‘zbekistonda biotexnologiyaning rivojlanishi va istiqbollari” mavzusidagi ilmiy-amaliy anjuman. Andijon – 2012.-75 b
Bill Simpson. Mikrobiologicheskiy kontrolь pivovarenii // Sputnik pivovara. – Moskva, 2001.- № 4. – S. 9-14.
Asqarov I.R., Tolipov D.M, Xasanova D.T. Solod modifikatsiyasi va fermentativ jarayonlar.Akademik A.Qosimov tavalludining 75 yilligiga bag‘ishlangan “O‘zbekistonda biotexnologiyaning rivojlanishi va istiqbollari” mavzusidagi ilmiy-amaliy anjuman. Andijon – 2012.-79-80 b
Asqarov I.R., Xasanova D.T. Ba’zi oziq – ovqat mahsulotlarini sertifikatlash muammolari. “Kimyo fani va uni o‘qitish samaradorligini oshirishning dolzarb muammolari” mavzusidagi mintaqaviy ilmiy – uslubiy anjuman. Andijon – 2005.-121 b
Asqarov I.R., Xasanova D.T. Undirilgan bug‘doyning kimyoviy tarkibi. FarDU. ILMIY HABARLAR. Farg‘ona – 2022. №5-228 b