GLYUTTONIK DISKURSNING LINGVISTIK XUSUSIYATLARI

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Odilova Gulnoza Komiljonovna

Annotatsiya

Mazkur ilmiy maqolada glyuttonik diskurs – yegulikka aloqador kommunikasiya jarayonida tilning o‘ziga xos xususiyatini yuzaga chiqarish yo‘llaridan biri ekanligi, yegulik iste'moli jarayoni millatlarning etnik, diniy qarashlari in'ikosi bo‘lsa, «ovqat» shu millatning gastronomik kommunikasiyasiga xos bo‘lgan bir qator semiotik xususiyat, ma'noviy birlikni o‘zida mujassam etgan dominant tushuncha sifatida asosiy o‘rinni egallashi, ikki til va madaniyatlar to‘qnashuvida glyuttonik diskursni anglash, bir qator lisoniy va nolisoniy omillardan xabardorlikni taqazo etadi. Ikki xil madaniyat kishilarining olam haqidagi tasavvurlari tilda turlicha ifodalanganidek, taom va u bilan bog‘liq jarayonlarning inson ongidagi sintezi turlicha bo‘lishi haqida to‘liq ma’lumot berib o‘tilgan.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Bo‘lim
Kimyo
muallifning biografiyasi

Odilova Gulnoza Komiljonovna, Tashkent International University of Chemistry

Toshkent Kimyo xalqaro universiteti Professor (v.b), filologiya fanlari doktori

Foydalaniladigan adabiyotlar

Логинова П.Г. Языковая манифестация лингвокультурного концепта “Вино”: фразеологический аспект (на материале французкого, итальянского, испанского, английского и русского языков). Дисс. ... канд. филол наук. – М.: 2017. – С. 122. (Loginova P.G. The language manifestation of the lingvocultural concept "Wine": the phraseological aspect (in the material of the French, Italian, Spanish, English and Russian languages). Diss. ... candy. philological science. - M.: 2017. - P. 122)

Маҳмудов. Ўзбек овқатларида ишлатиладиган мева ва сабзавотлар. – Тошкент: Қизил Ўзбекистон, 1958. –Б. 3. (Mahmudov. Fruits and vegetables used in Uzbek cuisine. - Tashkent: Red Uzbekistan, 1958. -P. 3.)

Маҳмудов. Ўзбек таомлари. – Тошкент: Ўздавр нашриёти, 1960. – Б. 9. (Mahmudov. Uzbek food. - Tashkent: Uzdavr publishing house, 1960. - P. 9.)

Олянич А.В. Презентационная теория дискурса. Монография. – Волгоград: Парадигма, 2004. – Б. 397. ( Olyanich A.V. Presentation theory discourse. Monograph. - Volgograd: Paradigma, 2004. - P. 397.)

Ундрицова М.В. Глюттонический дискурс: лингвокультурологические, когнитивно-прагматические и переводические аспекты. Дисс. ... канд. филол. наук. – М.: 2015 – С. 13. ( Undritsova M.V. Gluttony discourse: linguistic, cultural, cognitive and pragmatic aspects. Diss. ... candy. Philol. science - M.: 2015 - P. 13.)

M. Douglas. Deciphering a meal: New York; London: Routledge, 1971. – P. 36-54.

Барт Р. Избранные работы: Семиотика. Поэтика. – М., 1994. – С. 387; ( Bart R. Selected Works: Semiotics. Poetics. - M., 1994. - P. 387)

Земскова А.Ю. Лингвосемиотические характеристики англоязычного гастрономического дискурса. Дисс. ... канд.филол.наук: 10.02.04. – Волгоград, 2009. – 338 с. ( Zemskova A.Yu. Linguo-semiotic characteristics of the English gastronomic discourse. Diss. ... candidate of philological sciences: 10.02.04. - Volgograd, 2009. - 338 p.)

Комилов Н. Тасаввуф. – Тошкент: Моварауннаҳр, Ўзбекистон, 2009. – Б. 27. (Komilov N. Sufism. - Tashkent: Movaraunnahr, Uzbekistan, 2009. - B. 27)

Леви-Строс К. Происхождение застольных обычаев. – М.: Университетская книга. 2000. – 461 с.; ( Levi-Strauss K. The origin of table customs. – M.: University book. 2000. - 461 p.)

Great refrigerator communication tool kit. // www.faith4real.com/store/RC.htm/The (11. Ajoyib muzlatgichli aloqa vositalari to‘plami.)

##plugins.generic.recommendBySimilarity.heading##

##plugins.generic.recommendBySimilarity.advancedSearchIntro##