KARAM SHARBATINING ANTIOKSIDANTLIK XUSUSIYATLARI
##plugins.themes.bootstrap3.article.main##
Annotatsiya
Yangi uzilgan karam sharbati inson salomatligi uchun juda ham foydali, uning tarkibida tanamiz tomonidan oson so‘riladigan ko‘plab oziq moddalar mavjud, xalq tabobatida turli kasalliklarga qarshi ishlatiladi. Ma’lumki, shu kungacha o‘simliklar ekstraktlarining antioksidantlik faolligini o‘rganishda olimlar turli xil metodlarni qo‘llagan.
Mazkur maqolada karam sharbatining antioksidantlik xususiyatlari haqida ma’lumotlar keltirib o‘tilgan.
##plugins.themes.bootstrap3.article.details##
Tsya robota litsenzuetsya vydpovídno do Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 xalqaro litsenziyasi.
Foydalaniladigan adabiyotlar
АсқаровИ. Р. “Сирлитабобат”. Тошкент. Фан ва технология нашриёти-матба уйи.
- 2021. 1010-бет. / (Askarov I. R. "Mystery Medicine". Tashkent. Science and TechnologyPublishing House.- 2021. Page 1010.)
Belits, Grosh, Verner; Scheberle, Peter. To‘liq davolangan tuzlangan karamning pH qiymatitaxminan 3,6; Oziq-ovqat kimyosi (4-nashr) (2009).Springer. p. 803. ISBN9783540699330.Entsiklopediya site:ewikiuz.top / (Belitz, Grosch, Werner; Scheberle,Peter.pH value of fully cured sauerkraut about 3.6; Food Chemistry (4th ed.) (2009). Springer. p.803. ISBN 9783540699330. Encyclopedia site: ewikiuz.top)
"Hamirturushsiz yangi tuzlangan karamni iste'mol qilishning o‘n sababi"Olingan 11.06. 2015.("Ten reasons to eat fresh sauerkraut without yeast"Retrieved 11.06. 2015.)
Sent-Jon, Tina (2011 yil 5-iyun). "Hammayoqni karamini juda ko‘p iste'mol qila olasizmi?".Livestrong.com. Olingan 24 iyun 2013. Ensiklopediya site:ewikiuz.top / (St. John, Tina(June 5, 2011). "Can you eat too much cabbage and cabbage?".Livestrong.com.Retrieved June 24, 2013. Encyclopedia site:ewikiuz.top)
Moret, Sabrina; Smela, Dana; Populin, Tiziana; Konte, Lanfranko S.; va boshq. "Yangi vakonservalangan sabzavotlarning bepul biogenli omil miqdori bo‘yicha so‘rov". Oziq-ovqatkimyosi. 89 (3): 355–361. doi:10.1016 / j.foodchem.2004.02.050 Ensiklopediya site:ewikiuz.top / ( Moret, Sabrina; Smela, Dana; Populin, Tiziana; Conte, Lanfranco S.; andothers. "New and A survey of the free biogenic factor content of canned vegetables". Foodchemistry. 89(3):355–361. doi:10.1016 / j.foodchem.2004.02.050 Encyclopediasite: ewikiuz.top)
Е. И. Рябинина, Е. Е. Зотова, Е. Н. Ветрова, Н. И. Пономарева, Т. Н. Илюшина. Новый подход в оценке антиоксидантной активности растительного сырьяприи с следовании процесса аутоокисления адреналина. ХИМИЯРАСТИТЕЛЬНОГОСЫРЬЯ. 2011. №3.С.117–121. / ( E. I. Ryabinina, E. E. Zotova, E. N. Vetrova, N. I.Ponomareva, T. N. Ilyushina. New approach to assessing the antioxidant activity of plant materials in the studyautoxidation of adrenaline. CHEMISTRY OF PLANT RAW MATERIALS. 2011.No. 3.S.117–121.)
ГерасимоваЕ. Л, ПоповаК. Г, Потенцио метрическое определение антиоксидантной активности экстрактов растительного сырья с использованием гексацианоферратакалия –Е. 2017 г. С. 60-63. / (Gerasimova E. L, Popova K. G. Potentiometric determination of antioxidant activity of extracts of plant materials using hexacyano ferrate potassium -E. -2017, pp. 60-63.