CONVECTIVE DRYING OF FRUITS BY PRE-FUMIGATION AND BLANCHING METHODS

Main Article Content

Жамшед Курбонов
Салим Сабиров
Мадина Курбонова

Abstract

This article presents the results of a study of convective drying of apricots, plums and peaches after preliminary fumigation and blanching. methods

Article Details

How to Cite
Курбонов, Ж., Сабиров, С., & Курбонова, М. (2024). CONVECTIVE DRYING OF FRUITS BY PRE-FUMIGATION AND BLANCHING METHODS. Scientific Journal of the Fergana State University, 30(2), 111. Retrieved from https://journal.fdu.uz/index.php/sjfsu/article/view/4016
Section
Physics and technology
Author Biographies

Жамшед Курбонов, Samarqand iqtisodiyot va servis instituti

доктор тех.наук,, профессор Самаркандский институт экономики и сервиса

Салим Сабиров, Muhammad al-Xorazmiy nomidagi Toshkent axborot texnologiyalari universiteti Farg‘ona filiali

кан.физ.-мат.наук, доцент Ферганский филиал Ташкентского университета информационной технологиий им.Мухаммада ал-Хорезмий

Мадина Курбонова, Toshkent davlat agrar universiteti

доктор философии (PhD) технический, и.о.доцент, Ташкентский государственный аграрный университет

References

Экспортный потенциал плодоовощной отрасли Узбекистана / Uzbekistan.kg / news2207.php.

Курбанов Ж.М., Ходжаева У.Р. Электрофизические методы воздействия на продукты питания сервисных предприятий, монография, “Iqtisod-moliya”, Ташкент, 2012, 159 с.

Курбанова М.Ж. Мева сабзавотларни бошланғич импулс энергияси ёрдамида қуритиш. / Автореферат докт. дисс. –Т. ТХТИ. 2018. – 41 б.

Курбанова М.Ж. - Интенсификация тепло-массообменных процессов начальным импульсным энергоподводом // Монография.-Самарканд: ГП издательство “Zarafshon”-2017.-с.136.