STUDY OF ULTIMATE STRESSES OF FRUITS AND VEGETABLES IN THE PROCESS OF CONVECTION DRYING
Keywords:
the processing of fruit and vegetable, tension, tensometric, rayographic, tensobal, temperature, humidity.Abstract
This article presents the results of a study of limiting and internal normal stresses depending on the moisture content and temperature of fruits (apricots and plums), vegetables (potatoes and carrots) during convective drying.
References
Экспортный потенциал плодоовощной отрасли Узбекистана / Uzbekistan.kg / news2207.php.
Курбанов Ж.М., Ходжаева У.Р. Электрофизические методы воздействия на продукты питания сервисных предприятий, монография, “Iqtisod-moliya”, Ташкент, 2012, 159 с.
Курбанова М.Ж. Мева сабзавотларни бошланғич импулс энергияси ёрдамида қуритиш. / Автореферат докт. дисс. –Т. ТХТИ. 2018. – 41 б.
Курбанова М.Ж. - Интенсификация тепло-массообменных процессов начальным импульсным энергоподводом // Монография.-Самарканд: ГП издательство “Zarafshon”-2017.-с.136.
Мачихин Ю.А., Мачихин С.А., Инженерная реология пищевых материалов – М.: Легкая и пищевая промышленность. 1986г -216 с.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2024 Scientific journal of the Fergana State University

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Most read articles by the same author(s)
- Жамшед Курбонов, Салим Сабиров, Мадина Курбонова, CONVECTIVE DRYING OF FRUITS BY PRE-FUMIGATION AND BLANCHING METHODS , Scientific journal of the Fergana State University: No. 2 (2024): FarDU.Ilmiy xabarlar jurnali (Aniq va tabiiy fanlar)