Skip to main navigation menu Skip to main content Skip to site footer

Physics and technology

No. 2 (2024): FarDU.Ilmiy xabarlar jurnali (Aniq va tabiiy fanlar)

STUDY OF ULTIMATE STRESSES OF FRUITS AND VEGETABLES IN THE PROCESS OF CONVECTION DRYING

Submitted
May 27, 2024
Published
2024-04-25

Abstract

This article presents the results of a study of limiting and internal normal stresses depending on the moisture content and temperature of fruits (apricots and plums), vegetables (potatoes and carrots) during convective drying.

References

  1. Экспортный потенциал плодоовощной отрасли Узбекистана / Uzbekistan.kg / news2207.php.
  2. Курбанов Ж.М., Ходжаева У.Р. Электрофизические методы воздействия на продукты питания сервисных предприятий, монография, “Iqtisod-moliya”, Ташкент, 2012, 159 с.
  3. Курбанова М.Ж. Мева сабзавотларни бошланғич импулс энергияси ёрдамида қуритиш. / Автореферат докт. дисс. –Т. ТХТИ. 2018. – 41 б.
  4. Курбанова М.Ж. - Интенсификация тепло-массообменных процессов начальным импульсным энергоподводом // Монография.-Самарканд: ГП издательство “Zarafshon”-2017.-с.136.
  5. Мачихин Ю.А., Мачихин С.А., Инженерная реология пищевых материалов – М.: Легкая и пищевая промышленность. 1986г -216 с.

Most read articles by the same author(s)