CONVECTIVE DRYING OF FRUITS BY PRE-FUMIGATION AND BLANCHING METHODS
Keywords:
the dried fruits, carbohydrates, minerals, the drying chamber, temperature, the convective drying of fruits.Abstract
This article presents the results of a study of convective drying of apricots, plums and peaches after preliminary fumigation and blanching. methods
References
Экспортный потенциал плодоовощной отрасли Узбекистана / Uzbekistan.kg / news2207.php.
Курбанов Ж.М., Ходжаева У.Р. Электрофизические методы воздействия на продукты питания сервисных предприятий, монография, “Iqtisod-moliya”, Ташкент, 2012, 159 с.
Курбанова М.Ж. Мева сабзавотларни бошланғич импулс энергияси ёрдамида қуритиш. / Автореферат докт. дисс. –Т. ТХТИ. 2018. – 41 б.
Курбанова М.Ж. - Интенсификация тепло-массообменных процессов начальным импульсным энергоподводом // Монография.-Самарканд: ГП издательство “Zarafshon”-2017.-с.136.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2024 Scientific journal of the Fergana State University

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
Most read articles by the same author(s)
- Жамшед Курбонов, Салим Сабиров, Мадина Курбонова, STUDY OF ULTIMATE STRESSES OF FRUITS AND VEGETABLES IN THE PROCESS OF CONVECTION DRYING , Scientific journal of the Fergana State University: No. 2 (2024): FarDU.Ilmiy xabarlar jurnali (Aniq va tabiiy fanlar)