Skip to main navigation menu Skip to main content Skip to site footer

Physics and technology

No. 2 (2024): FarDU.Ilmiy xabarlar jurnali (Aniq va tabiiy fanlar)

CONVECTIVE DRYING OF FRUITS BY PRE-FUMIGATION AND BLANCHING METHODS

Submitted
June 6, 2024
Published
2024-06-11

Abstract

This article presents the results of a study of convective drying of apricots, plums and peaches after preliminary fumigation and blanching. methods

References

  1. Экспортный потенциал плодоовощной отрасли Узбекистана / Uzbekistan.kg / news2207.php.
  2. Курбанов Ж.М., Ходжаева У.Р. Электрофизические методы воздействия на продукты питания сервисных предприятий, монография, “Iqtisod-moliya”, Ташкент, 2012, 159 с.
  3. Курбанова М.Ж. Мева сабзавотларни бошланғич импулс энергияси ёрдамида қуритиш. / Автореферат докт. дисс. –Т. ТХТИ. 2018. – 41 б.
  4. Курбанова М.Ж. - Интенсификация тепло-массообменных процессов начальным импульсным энергоподводом // Монография.-Самарканд: ГП издательство “Zarafshon”-2017.-с.136.