STUDY OF ULTIMATE STRESSES OF FRUITS AND VEGETABLES IN THE PROCESS OF CONVECTION DRYING

Main Article Content

Жамшед Курбонов
Салим Сабиров
Мадина Курбонова

Abstract

This article presents the results of a study of limiting and internal normal stresses depending on the moisture content and temperature of fruits (apricots and plums), vegetables (potatoes and carrots) during convective drying.

Article Details

How to Cite
Курбонов, Ж., Сабиров, С., & Курбонова, М. (2024). STUDY OF ULTIMATE STRESSES OF FRUITS AND VEGETABLES IN THE PROCESS OF CONVECTION DRYING. Scientific Journal of the Fergana State University, 30(2), 110. Retrieved from https://journal.fdu.uz/index.php/sjfsu/article/view/3892
Section
Physics and technology
Author Biographies

Жамшед Курбонов, Samarqand iqtisodiyot va servis instituti

доктор тех.наук,, профессор Самаркандский институт экономики и сервиса

Салим Сабиров, Muhammad al-Xorazmiy nomidagi Toshkent axborot texnologiyalari universiteti Farg‘ona filiali

кан.физ.-мат.наук, доцент Ферганский филиал Ташкентского университета информационной технологиий им. Мухаммада ал-Хорезмий

Мадина Курбонова, Toshkent davlat agrar universiteti

доктор философии (PhD) технический, и.о.доцент, Ташкентский государственный аграрный университет

References

Экспортный потенциал плодоовощной отрасли Узбекистана / Uzbekistan.kg / news2207.php.

Курбанов Ж.М., Ходжаева У.Р. Электрофизические методы воздействия на продукты питания сервисных предприятий, монография, “Iqtisod-moliya”, Ташкент, 2012, 159 с.

Курбанова М.Ж. Мева сабзавотларни бошланғич импулс энергияси ёрдамида қуритиш. / Автореферат докт. дисс. –Т. ТХТИ. 2018. – 41 б.

Курбанова М.Ж. - Интенсификация тепло-массообменных процессов начальным импульсным энергоподводом // Монография.-Самарканд: ГП издательство “Zarafshon”-2017.-с.136.

Мачихин Ю.А., Мачихин С.А., Инженерная реология пищевых материалов – М.: Легкая и пищевая промышленность. 1986г -216 с.

Most read articles by the same author(s)