ICHIMLIK SUVLARI UCHUN TABIIY RANG

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Askarov Ibrohim Rahmonovich Askarov Ibrohim Rahmonovich
Abdullaev Shavkat Voxidovich Abdullaev Shavkat Voxidovich
Haydarov Eldorbek Rahimjon o‘gli Haydarov Eldorbek Rahimjon o‘gli

Annotatsiya

Alkogolsiz ichimliklar oziq-ovqat do‘konlari javonlarini to‘ldiradi. Qizil tusli ichimliklar qiziqish uyg‘otadi. Ish biologik faol moddalarni o‘z ichiga olgan amarant o‘simlikiga asoslangan oziq-ovqat rangini taklif qiladi. Bo‘yoq rutin, flavonoidlar va boshqa biologik faol moddalarni o‘z ichiga olgan Yapon Sophora (Safora) asosida ishlab chiqariladi.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Bo‘lim
Kimyo
Mualliflar biografiyasi

Askarov Ibrohim Rahmonovich Askarov Ibrohim Rahmonovich, Andijan Davlat universiteti

Andijan Davlat universiteti, Kimyo fanlari doktori, professor

Abdullaev Shavkat Voxidovich Abdullaev Shavkat Voxidovich, Namangan Davlat universiteti

Namangan Davlat universiteti, Kimyo fanlari doktori, professor,

Haydarov Eldorbek Rahimjon o‘gli Haydarov Eldorbek Rahimjon o‘gli, Namangan Davlat universiteti

Namangan davlat universiteti, doktorant

Foydalaniladigan adabiyotlar

Архипова, А.Н. Пищевые красители, их свойства и применение // Пищ. промышленность, 2000; N 4, С. 66-69

Белодедова, А.С. Натуральные красители в индустрии напитков // Ликероводоч.пр-во и виноделие, 2003; N 10, С. 5

Гинс, М.С. Культура амаранта (род Amaranthus L.) как источник амарантина: его функциональная роль, биологическая активность и механизмы. //Диссертация на соискание ученой степени доктора биологических -Петербург, 2003. 328 с.

Гинс, В.К., Кононков, П.Ф., Гинс, М.С, Кононков, Ф.П. «Способ получения натурального краснофиолетового пищевого красителя». 1998. Патент № 2118971.

Михеева Л.А., Михеева А.В. Амарантин как перспективный краситель для пищевой промышленности. Наука Росии.Цели и задачи,2022,34-37стр. doi.10.18411/nrciz.12-2022-09

Ushbu muallif(lar)ning maqolalari, eng ko‘p o‘qilgan