STUDY OF INFRARED LIGHT DRYING PROCESSES OF FRUITS AND VEGETABLES.
Main Article Content
Abstract
This article will tell about the samples taken as an experiment. Today, there are several types of dried fruits and vegetables, and the quality of dried products varies. The drying method and all the samples obtained in this article are dried in an infrared drying device. The difference between samples obtained using this device and samples dried by other means is that the fruits are a microbiologist that is useful to the human body.
Article Details
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
References
Саидов, Р. М., Рахимов, Р. Х., Юсупов, Б. Д. У., & Холдоров, М. К. Б. У. Эффектив-ность сушки и прокалки сварочных электродов в печах с использованием излучения наноструктурированной функциональной керамики (НФК). Computational nanotechnology, (2020). (2), 64-70.
Холдоров, М.Б.Ў. Основные физико-химические принципы получения высокочастот-ной конденсаторной керамики. Scientific progress, 3(1), (2022). 412-418.
Саидов, Р. М., Рахимов, Р. Х., Юсупов, Б. Д. У., & Холдоров, М. К. Б. У. Новый метод сушки и прокалки сварочных электродов с использованием излучателей из функциональ-ной керамики1. Computational Nanotechnology, (2020). (1), 44-51.
Egamberdiyevich, O. K., Malikovna, Z. S., , X. M. B. Ugli, & Abdusattor-Ugli, E. E. Used for effect interpretation abnormal photo voltage. Academicia: an international multidisciplinary re-search journal, 11(2), (2021). 783-786.
Холдоров, М. Б. Ў. Основные физико-химические принципы получения высокочастот-ной конденсаторной керамики. Scientific progress, 3(1), (2022). 412-418.
Onarqulov, Karimberdi Egamberdiyevich, Raxmatov, G‘ulomjon Raxmonberdiyevich, & Xoldorov, Muxammadkarim Botirali o’g’li. qishloq xo’jaligi mahsulotlarini infraqizil qurutish va sifatli saqlashdagi ayrim tahlillar. Oriental renaissance: Innovative, educational, natural and social sciences, 3 (4-2), (2023). 295-300.
Onarkulov, Karimberdi, & Kholdorov, Muhammadkarim. Study of processes of fruit and vegetable drying in infrared light drying device. Oriental renaissance: Innovative, educational, natural and social sciences, 3 (4), (2023). 932-937.
Мухаммадкарим Ботирали Ўғли Холдоров. Основные физико-химические принципы получения высокочастотной конденсаторной керамики. Scientific progress, 3 (1), (2020). 412-418.
Набиев, М. Б., Холдоров, М. Б., Тиллабоева, O. B., & Ғуломжонова, Д. Д. Қайтадан тикланадиган термоэлектрик энергия ўзгартиргичларнинг иссиқлик ва электрик тавсифномаларини текшириш. In Fergana state university conference (2020). (pp. 109-109).