sg
O‘zbekcha

PHYSICO-CHEMICAL INDICATORS OF THE QUALITY OF WHEAT VARIETIES

Authors

  • Б Усманов

    Fergana State University
  • Ш Умурзакова

    Fergana State University

Keywords:

wheat grain, geometric dimensions, bleaching and processing, physico-chemical properties, transparency, mass fraction of endosperm,

Abstract

The article explores the importance of the physical and chemical quality characteristics of cereals in the production of wheat flour from local wheat, and the dependence on the output and quality of the grain.

References

Хдитов Р.А., Зупаров Р.И., Раджабова В.Э., Шукуров З.З. Дон ва дон маҳсулотларининг сифатини баҳолаш ҳамда назорат қилиш − Т.: “Университет”, 2000.

Адизов Р.Т.. Дон ва дон маҳсулотларини сақлаш технологияси – Т.: Фан, 2012.

Усманов Б.С., Ш.М.Умурзакова. Сақлашга қабул қилинадиган доннинг таркиби ва хусусиятларига таъсир қиладиган омиллар // Сборник материалов I Международной научно-практической конференции «Актуальные проблемы внедрения инновационой техники и технологий на предприятиях по производству строительных материалов, химической промышленности и в смежных отраслях». 1-том, − Фергана: 2019.

Downloads

Published

2023-06-22