Skip to main navigation menu Skip to main content Skip to site footer

Chemistry

No. 1 (2019): Scientific journal of the Fergana state university

ЎЗБЕКИСТОНДА ИШЛАБ ЧИҚАРИЛАДИГАН МЕВА ШАРБАТЛАРИ ҲАМДА МЕВАЛАРНИНГ АНАЛИЗИНИ ЎТКАЗИШ УСЛУБИЁТИ

  • А.Ибрагимов
  • М.Исақов
  • Н.Йигиталиева
  • А.Иброҳимов
Submitted
June 16, 2023
Published
2023-06-20

Abstract

The article presents and discusses the requirements of state standards of the Republic of Uzbekistan for fruit juices, as well as the results of determining the amount of ascorbic acid in various sorts of apples grown in the Fergana region

References

  1. “Mahsulotlarni sertifikatlashtirish tartibini soddalashtirishga doir qo’shimcha chora-tadbirlar to’g’risida“. Vazirlar Mahkamasining 06.07.2004 yildagi 316 – sonly qarori.
  2. Соки плодовые и ягодные концентрированные. ГOСT 18192-72; Сок яблочный концентрированный и напитки, содержащие яблочный сок. ГOСT 51440-99.
  3. Mirzoxidov J., MirzoxidovO.Tog’ yonbag’ridagi bog’lar. –T. Mehnat, 1988.
  4. Девис М., Остин Дж., Патридж Д. Витамин С. Химия и биохимия. -М.: Мир, 1999.
  5. Колесников П. Яблоня и груша. -М.: Урожай, 1985.