PROBLEMS OF CLASSIFICATION OF LEGUMINOUS PLANTS OF VIGNA SINENSIS, CICER ORENTINUM, PHASELOUSAYREUS, ARACHHISHYPOGAEA
Keywords:
рroteins, aminoacids, micro and maсroelements, classification, commodity nomenclature, mineralization, photocalorimetry, polarography.Abstract
The biological characteristics and chemical composition of the plants Vigna sinensis (beans), Сicer oriyentinum (peas), Phaselous ayreus (mosh), Аrachhis hypogaea (peanuts) grown in Uzbekistan as food products with export potential are characterized.
References
1.Oripov R.O., Xalilov N.X. “O’simlikshunoslik”. O’zbekiston faylasuflari milliy jamiyat nashriyoti. –T., 2007. www.ziyouz.comkutubxona.
Скрухина И.М. Химический состав пищевых продуктов. Справочник. “Агропромиздат”, 1987г.
Сырье и продукты пищевые. Подготовка проб, минерализация для определения содержания токсичных элементов ГОСТ 26929-94
Метод определения мышьяка. ГОСТ 26930-86.
Метод определения свинца. ГОСТ 26932-86.
Метод определения меди. ГОСТ 26931-86
Методы определения ртути. Межгосударственный стандарт. ГОСТ 26927-86. М.2010.
Методы определения цинка. Межгосударственный стандарт. ГОСТ 26934-86. М.2010.
Метод определения кадмия. ГОСТ 26933-86.
Товарная номенклатура внешнеэкономической деятельности Республики Узбекистан (версия 2017 года). − Т.: «УЗИНКОМЦЕНТР», 2017.
Published
Issue
Section
Most read articles by the same author(s)
- А Ибрагимов , Т Амирова, А Иброхимов, СERTIFICATION AND CLASSIFICATION OF FABRICS BASED ON THEIR BIOLOGICAL PROPERTIES AND CHEMICAL COMPOSITION , Scientific journal of the Fergana State University: No. 5 (2020): Scientific journal of the Fergana State University
- Д Аббосова, А Ибрагимов, О Назаров , GC-MS ANALYSIS OF CONSTITUENTS OF ESSENTIAL OIL FROM LEAVES OF EPHEDRA EGUISETINA BUNGE , Scientific journal of the Fergana State University: No. 5 (2020): Scientific journal of the Fergana State University