ШОКОЛАДНИНГ КИМЁВИЙ ТАРКИБИ ВА ФИЗИК-КИМЁВИЙ КЎРСАТКИЧЛАРИ БЎЙИЧА ТАҲЛИЛИ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

Иброхим Асқаров
Шаҳобиддин Қирғизов
Юлдуз Бадалова

Annotatsiya

Мақолада шоколаднинг таркиби, турлари, унга меъёрий ҳужжат бўйича қўйилган талаблар келтирилди. Айрим шоколадларнинг физик-кимёвий ва сифат кўрсаткичлари текширилиб, натижалар олинди

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Bo‘lim
Kimyo
Mualliflar biografiyasi

Иброхим Асқаров , Andijan State University

Андижон давлат университети, кимё фанлари доктори, профессор

Шаҳобиддин Қирғизов , Andijan State University

Андижон давлат университети, кимё фанлари номзоди, профессор в.б

Юлдуз Бадалова , Andijan State University

Андижон давлат университети, магистрант

Foydalaniladigan adabiyotlar

Асқаров И.Р., Қирғизов Ш.М. ва бошқ., Товарлар кимёси, ‒ Т.: Янги аср авлоди, 2019.

Костюченко Г. Шоколад ‒ полезные свойства. // Продовольственный торгово-промышленный журнал, №6. 2010.

Киргизов Ш.М., Бадалова Ю., Лутфуллин К.Л., Кулимов О. Товарлар кимёси ҳамда халқ табобати муаммолари ва истиқболлари мавзусидаги 7-халқаро илмий-амалий конференция материаллари. ‒ Андижон. 2020.18-19 сентябрь.

Асқаров И.Р. Товарлар кимёси. ‒ Т., Фан ва технологиялар марказининг босмахонаси. 2019.

Химический состав российских пищевых продуктов: Справочник/ Под редакцией проф. Скурихина И.М. и проф. Тутельяна В.А.. ‒ М.: ДеЛи принт, 2008.

ГОСТ 31721-2012 Шоколад. Общие технические условия. ‒ М., Стандартинформ, 2013.

Драгилев А.И., Маршалкин Г.А. Основы кондитерского производства. – М.: ДеЛи Принт, 2005.

ГОСТ 5900-2014. Изделия кондитерские. Метод определения влаги и сухих веществ. ‒ М.: Стандартинформ, 2019.

ГОСТ 5903-89. Изделия кондитерские. Метод определения сахара. ‒ М.: ИПК Издательство стандартов, 2004.

ГОСТ 5901-2014. Изделия кондитерские. Метод определения массовой доли золы и металломагнитной примеси. ‒ М.: Стандартинформ, 2019.

Ushbu muallif(lar)ning maqolalari, eng ko‘p o‘qilgan