CHEMICAL COMPOSITION AND BIOLOGICAL VALUE OF APRICOT

Main Article Content

И Асқаров
Ш Қирғизов

Abstract

This article examines the chemical composition, properties and medicinal value of edible apricots.

Article Details

How to Cite
Асқаров, И., & Қирғизов, Ш. (2023). CHEMICAL COMPOSITION AND BIOLOGICAL VALUE OF APRICOT . Scientific Journal of the Fergana State University, (6), 11–15. Retrieved from https://journal.fdu.uz/index.php/sjfsu/article/view/1033
Section
Chemistry
Author Biographies

И Асқаров, Андижон давлат университети

Андижон давлат университети, кимё фанлари доктори, профессор

Ш Қирғизов, Андижон давлат университети

Андижон давлат университети, кимё фанлари номзоди, профессор в.б

References

Аскаров И.Р., Киргизов Ш.М., Нуритдинова Г.Т. Синтез и изучение антианемического действия п-ферроценилфенола. Химико-фармацевтический журнал. -1988, №5.

Нуритдинова Г.Т., Инакова Б.Б., Рахмонов Р., Махмудова Б.Ш. Сравнительная оценка результатов лечения различных антианемических препаратов у детей раннего возраста с железодефицитной анемией. “Товарлар кимёси ва халқ табобати муаммолари ва истиқболлари” мавзусидаги VII халқаро илмий-амалий конференция материаллари. – Андижон, 2020 йил, 18-19 сентябрь.

Qirg’izov Sh.M., Хatamova Д.М. Konservantlar xaqida. “Товарлар кимёси ва халқ табоботи муаммолари ва истиқболлари” мавзусидаги VII-халқаро илмий-амалий конференция материаллари. ‒ Андижон, 2020 йил 18-19 сентябрь.

Асқаров И.Р. Табобат қомуси. ‒Т.: “MUMTOZ SO’Z”, 2019 .