CHEMICAL COMPOSITION AND BIOLOGICAL VALUE OF APRICOT
Keywords:
food, vitamin, macroelement, microelement, food additives, iron, copper, zinc, potassium, kaltsium, manganese, anemia, vitamin C, vitamin РР, niacin.Abstract
This article examines the chemical composition, properties and medicinal value of edible apricots.
References
Аскаров И.Р., Киргизов Ш.М., Нуритдинова Г.Т. Синтез и изучение антианемического действия п-ферроценилфенола. Химико-фармацевтический журнал. -1988, №5.
Нуритдинова Г.Т., Инакова Б.Б., Рахмонов Р., Махмудова Б.Ш. Сравнительная оценка результатов лечения различных антианемических препаратов у детей раннего возраста с железодефицитной анемией. “Товарлар кимёси ва халқ табобати муаммолари ва истиқболлари” мавзусидаги VII халқаро илмий-амалий конференция материаллари. – Андижон, 2020 йил, 18-19 сентябрь.
Qirg’izov Sh.M., Хatamova Д.М. Konservantlar xaqida. “Товарлар кимёси ва халқ табоботи муаммолари ва истиқболлари” мавзусидаги VII-халқаро илмий-амалий конференция материаллари. ‒ Андижон, 2020 йил 18-19 сентябрь.
Асқаров И.Р. Табобат қомуси. ‒Т.: “MUMTOZ SO’Z”, 2019 .
Downloads
Published
Issue
Section
Most read articles by the same author(s)
- М Ахмадалиев, И Асқаров, Н Юсупова, М Икромова, PREPARATION OF FURAN EPOXY 3FAMED RESINS , Scientific journal of the Fergana State University: No. 5 (2020): Scientific journal of the Fergana State University
- М Ахмадалиев, И Асқаров, DETERMINATION OF THE COMPONENT COMPOSITION OF CROTONIC ALDEHYDE DISTILLATION RESIDUES AND POLYMER COMPOSITIONS BASED ON IT. , Scientific journal of the Fergana State University: No. 6 (2020): Scientific journal of the Fergana State University