sg
O‘zbekcha

CHEMICAL COMPOSITION AND BIOLOGICAL VALUE OF APRICOT

Authors

  • И Асқаров

    Андижон давлат университети
  • Ш Қирғизов

    Андижон давлат университети

Keywords:

food, vitamin, macroelement, microelement, food additives, iron, copper, zinc, potassium, kaltsium, manganese, anemia, vitamin C, vitamin РР, niacin.

Abstract

This article examines the chemical composition, properties and medicinal value of edible apricots.

Author Biographies

  • И Асқаров, Андижон давлат университети

    Андижон давлат университети, кимё фанлари доктори, профессор

  • Ш Қирғизов, Андижон давлат университети

    Андижон давлат университети, кимё фанлари номзоди, профессор в.б

References

Аскаров И.Р., Киргизов Ш.М., Нуритдинова Г.Т. Синтез и изучение антианемического действия п-ферроценилфенола. Химико-фармацевтический журнал. -1988, №5.

Нуритдинова Г.Т., Инакова Б.Б., Рахмонов Р., Махмудова Б.Ш. Сравнительная оценка результатов лечения различных антианемических препаратов у детей раннего возраста с железодефицитной анемией. “Товарлар кимёси ва халқ табобати муаммолари ва истиқболлари” мавзусидаги VII халқаро илмий-амалий конференция материаллари. – Андижон, 2020 йил, 18-19 сентябрь.

Qirg’izov Sh.M., Хatamova Д.М. Konservantlar xaqida. “Товарлар кимёси ва халқ табоботи муаммолари ва истиқболлари” мавзусидаги VII-халқаро илмий-амалий конференция материаллари. ‒ Андижон, 2020 йил 18-19 сентябрь.

Асқаров И.Р. Табобат қомуси. ‒Т.: “MUMTOZ SO’Z”, 2019 .

Downloads

Published

2023-07-05