Skip to main navigation menu Skip to main content Skip to site footer

Biology

No. 4 (2022): Scientific journal of the Fergana State University

EXPANSION OF THE RANGE AND PROSPECTS FOR INCREASING THE PRODUCTION OF SOFT CHEESE

Submitted
July 12, 2023
Published
2022-08-25

Abstract

This article provides information on the  prospects for expanding the range of  soft cheeses and  increasing production. Innovative activities, in accordance with the program of state policy of the Republic of Uzbekistan in the field of nutrition, are aimed at expanding the range of food products with increased food and biological value. The object of the study for adjusting the chemical

composition of the product we chose milk and from dairy products of soft cheese due to mass consumption in the food market

References

  1. Смирнов, Е.Р.Мировой молочный рынок – 2010-2011 гг. / Е. Р.
  2. Смирнов // Молочная промышленность. – 2012. – № 2. – С. 5 -9.(Smirnov,E.R.MirovaDairyMarket 2010-2011/E.R. Smirnov// MilitaryIndustry-2012.-№ 2.-P.5-9).
  3. Рыбалова, Т.И.Мировой рынок сыров / Т.И.Рыбалова // Сыроделие и маслоделие. – 2014. – № 1. – С. 4-6. ( Rybalova,T.I. Miro market cheese/T.I. Rybalova//Cheese making and butter making. - 2014. - № 1. - P. 4-6).
  4. Мироненко, И. М. Мягкие сыры. Ассортимент и технологические особенности / И. М. Мироненко, Д. А. Усатюк // // Сыроделие и маслоделие. –2015. – № 4. – С. 36-40.( Mironenko, I. M. Soft cheeses. Assortment and technological features / I. M. Mironenko, D.A.Usatyuk // // Cheese-making and butter-making. –2015. - №. 4. - S. 36-40).
  5. Смирнова, И. А. Биотехнологические аспекты производства термокислотных сыров : монография / И. А. Смирнова. – Кемерово, 2002. – 208 с.(Smirnova, I. A. Biotechnological aspects of production thermoacid cheeses: monograph / I. A.Smirnova. - Kemerovo, 2002. - 208 p).
  6. Смирнова, И.А.Теоретическое обоснование и исследование
  7. закономерностей формирования сыров с термокислотной коагуляцией белков
  8. молока : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.04 / СмирноваИринаАнатольевна. – Кемерово, 2003. – 40 с.(Smirnova, I. A. Theoretical justification and research patterns of formation of cheeses with thermoacid coagulation of proteins milk: author's abstract. dis. ... Dr. tech. Sciences: 05.18.04 / Smirnova Irina Anatolievna. - Kemerovo, 2003. - 40 p.
  9. Осинцев, A.M.Теоретическое и экспериментальное исследование
  10. процессов, лежащих в основе свертывания молока / A. M. Осинцев. –
  11. Кемерово, 2003. – 120 с..(Osintsev, A. M. Theoretical and experimental research processes underlying the coagulation of milk / A. M. Osintsev. -Kemerovo, 2003. - 120 p).