ВЛИЯНИЕ ПЕРЕСАЖЕННОГО МОХА НА ПЛОДОРОДИЕ ПОЧВЫ
Ключевые слова:
зернобобовая культура, мох, симбиоз, гумус, почкующиеся бактерии, азот.Аннотация
Корневые и зернобобовые остатки зернобобовых культур обогащают почву органическими веществами, незначительно улучшают условия гумификации и минерализации по химическому составу, обеспечивают оптимальное питание почвы, улучшают ее физико-химические свойства.
Библиографические ссылки
Bo‘riyev A.A. Qisqa navbatli almashlab ekishda o‘tmishdosh ekinlarning tuproq numdorligi va kuzgi bug‘doy hosildorligiga ta’siri: qishloq xo‘jaligi fanlari bo‘yicha falsafa doktori (PhD) dissertatsiyasi avtoreferati. –Toshkent, 2019. -46 b.
Ergashev N.Yu. Takroriy ekinlar va kuzgi bug‘doyning ekish usullari va muddatlarini tuproqning hajm massasiga ta’siri // Sifatli va raqobatbardosh pilla xom ashyosini yetishtirishning dolzarb masalalari. Respublika ilmiy texnikaviy anjumani to‘plami. –Toshkent, 2017. –B. 312-317.
Iminov A.A., Usmonov I. M., Xoldarova D.E. Mosh ekinida nitragin va mineral o‘g‘itlar qo‘llashning tuproq unumdorligiga ta’siri // Agrokimyo ximoya va o‘simliklar karantini. – Toshkent, 2019. -№5. - B.53-54.
Jumaniyozova G. Mikrobiologik o‘g‘itlar // O‘zbekiston qishloq xo‘jaligi. 2016. -№1. –B. 38-39.
Mosh – daromad manbai // O‘zbekiston qishloq xo‘jaligi. 2017. -№1. –B. 22.
O‘rinboyeva G. Takroriy ekinlardan keyin qo‘llanilgan ma’danli o‘g‘itlar me’yorlarini kuzgi bug‘doyning hosildorligiga ta’siri: qishloq xo‘jaligi fanlari nomzodi ilmiy darajasini olish uchun taqdim etilgan dissertatsiyasi avtoreferati. –Toshkent, 2010, 24-b.
Xalilova F.Sh., “Ang‘izga ekilgan moshni o‘g‘itlashning tuproq unumdorligi va ekin hosildorligiga ta’siri” qishloq xo‘jaligi fanlari bo‘yicha falsafa doktori (PhD) ilmiy darajasini olish uchun yozilgan dissertatsiyasi 6-ilova, 153-bet. Toshkent-2024 y.
Загрузки
Опубликован
Выпуск
Раздел
Лицензия
Copyright (c) 2025 Научный вестник Ферганский государственный университета

Это произведение доступно по лицензии Creative Commons «Attribution-NonCommercial-NoDerivatives» («Атрибуция — Некоммерческое использование — Без производных произведений») 4.0 Всемирная.