AQLLI BALIQ FERMASI-AKVAKULTURANING KELAJAGI
##plugins.themes.bootstrap3.article.main##
Annotatsiya
Akvakulturaning miqyosi va zichligi doimiy ravishda kengayishi bilan zamonaviy akvakultura usullari mahsulotlarni ortiqcha ishlab chiqarishga majbur bo‘ldi, bu esa suv muhitida muvozanatning tezlashishiga, baliq kasalliklarining tez-tez paydo bo‘lishiga va suv sifatining pasayishiga olib keldi. mahsulotlar. Bundan tashqari, dunyoning ko‘p joylarida fermer xo‘jaligi ishchilarining o‘rtacha yoshi yuqoriroq bo‘lganligi sababli, baliqchilik ishlab chiqarish ishchi kuchi tanqisligi muammosiga duch keladi va akvakultura amaliyoti zudlik bilan o‘zgartirishga muhtoj. Zamonaviy axborot texnologiyalari qishloq xo‘jaligining turli sohalariga bosqichma-bosqich kirib keldi, aqlli baliq fermalari tushunchasi ham shakllana boshladi. Aqlli baliq fermasi mehnatni to‘liq bo‘shatish va yashil va barqaror akvakulturani amalga oshirish uchun "odamni mashina bilan almashtirish" g‘oyasidan foydalanib, kislorodni ko‘paytirish, ovqatlanishni optimallashtirish, kasalliklarni kamaytirish va aniq hosilni yig‘ish bo‘yicha aniq ishlarni amalga oshirishga harakat qilmoqda. . Ushbu maqolada zamonaviy akvakulturada aqlli baliq ovlash uskunalari, narsalar interneti, chekka hisoblashlar, 5G va sun'iy intellekt algoritmlarini qo‘llash ko‘rib chiqiladi, shuningdek, mavjud muammolar va keyingi rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi. Shu bilan birga, turli biznes talablaridan kelib chiqqan holda, aqlli baliq fermasini qurishda asosiy funktsional modullarning dizayn asoslari taklif etiladi.
##plugins.themes.bootstrap3.article.details##
Tsya robota litsenzuetsya vydpovídno do Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 xalqaro litsenziyasi.
Foydalaniladigan adabiyotlar
Брюжер К., Агилар-Маньярес Дж., Беверидж М.К., Сото Д. Экосистемный подход к аквакультуре 10 лет спустя — критический обзор и рассмотрение его будущей роли в голубом росте. Преподобный Аквак. 2019 год;
Ватсос И.Н., Ангелидис П. Качество воды и болезни рыб. Журнал Греческого ветеринарно-медицинского общества. 2017 год;
Китаева Н.Х., Рахимова Д.Х., Аъзамов А.С..ЗНАЧЕНИЕ РЫБЫ В ПИТАНИИ ЧЕЛОВЕКА, IJIRSET, Tашкент, часть 2, выпуск 12, ноябрь 2022 год, стр.-37-40.
Матео-Сагаста Дж., Марджани С., Туррал Х., Берк Дж. Загрязнение воды в результате сельского хозяйства: резюме глобального обзора. Рим: ФАО и ИВМИ; 2017. стр. 1–35.
Rahimova Dilfuza Khаsanbayevna. THE IMPACT OF CHEMICAL WASTE ON POLLUTION OF FRESH WATER AND ITS INHABITANTS. SCIENTISTS.UZ., JOURNAL-VOLUME 2 ISSUE 5, 30-MAY 2023, Международный научный журнал «Наука и инновации», стр.245-248.
Состояние мирового рыболовства и аквакультуры в 2020 году. Устойчивость в действии. Рим: ФАО; 2020;
Собирова,, Г. Х. (2023). ФЕНОЛЬНЫЕ АНТИОКСИДАНТЫ В ЛЕКАРСТВЕННЫХ ТРАВАХ. Oriental renaissance: Innovative, educational, natural and social sciences, 3 (11), 463-466.
Собирова, Гулрух Хасан Кизи (2022). АНТИРАДИКАЛЬНАЯ АКТИВНОСТ ЭКСТРАКТОВ ПУСТЫРНИКА, ШИПОВНИКА И БОЯРЫШНИКА. Oriental renaissance: Innovative, educational, natural and social sciences, 2 (11), 130-136.
Франческа А., Коррадо К. Точная аквакультура: краткий обзор инженерных инноваций. Аквакульт Международный. 2020;