NEYRON TARMOQLAR YORDAMIDA ANOMALIYALARNI ANIQLASH TIZIMINI LOYIHALASHTIRISH (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada ma’lumotlar uzatish tarmoqlarida anomaliyalarni aniqlashning neyron tarmoqlari asosida aniqlash tizimini sxemasini ishlab chiqishning nazariy asoslari yoritilgan. Anomaliyalarni aniqlashning integrallashgan tizimi arxitekturasi taklif qilingan va real vaqtda anomaliyalarni aniqlash mexanizmlari tahlil qilingan. Nazariy tahlillar va amaliy tajribalar asosida neyron tarmoqli anomiyalarni aniqlash tizimlari IDS, Snort, Real Secure tizimlariga nisbatan yuqori samaradorligi aniqlangan.