INKLYUZIV JAMIYATNING IJTIMOIY-FALSAFIY MAZMUNI (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Maqolada inklyuziv jamiyat tushunchasining mazmuni va  bu bo‘yicha bir qator ilmiy-nazariy yondashuvlar, xorijiy va mahalliy nashrlarda yoritilgan ma'lumotlar asosida tahlil qilingan. Ilmiy tadqiqot doirasida inklyuziv jamiyat haqidagi ilmiy nazariyalar va empirik yondashuvlar asosida ijtimoiy-falsafiy tahlil etish asosiy vazifalardan biri etib belgilab olindi. Bundan tashqari, maqolada inklyuziv jamiyat rivojlanishi borasidagi xorijiy va milliy tajribalar hamda O‘zbekistonda inklyuziv ta’lim modellarini qo‘llanishi haqida yoritilgan. Globallashuv sharoitida inklyuziv jamiyatning o‘ziga xos xususiyatlari va ijtimoiy-falsafiy jihatlarini o‘rganish, empirik tadqiqotlar orqali amaliy tavsiya va takliflar ishlab chiqish vazifalari belgilab olindi.