PHONOSEMANTIC ANALYSIS OF ONOMATOPOEIC WORDS IN ENGLISH LANGUAGE (Scientific journal of the Fergana State University, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tilidagi onomatopoeik so'zlardagi tovush va ma'no o'rtasidagi munosabat fonosemantik jihatdan o’rganilgan. Unda fonosemantika, tovushlar qanday ma’no bildirishini o‘rganish va uning onomatopoeik so‘zlarga aloqadorligi haqida to‘liq ma’lumot berilgan. Maqolada, shuningdek, ushbu so'zlarning fonetik elementlari ularning semantik tarkibiga qanday ta’sir ko’rsatishi o'rganildi, onomatopeik so’zlarni eshitish orqali idrok etish va lingvistik tasvir o'rtasidagi ichki bog'liqlik hodisasi muhokama qilingan .