DETERMINATION OF THE AMOUNT OF VITAMINS CONTAINED IN POMEGRANATE PEEL AND THEIR COMPARISON (Scientific journal of the Fergana State University, 2023)
Tadqiqotning maqsadi anorning Tuyatish va Qayin navlari meva po‘sti tarkibidagi vitaminlarni aniqlash va ularning mg miqdorlarlari o‘rganish. YSSX (Yuqori samarali suyuqlik xromatogramma)sida vitaminlar miqdori aniqlandi. Natijalar Qayin anor meva po‘sti tarkibidagi vitaminlar miqdorini Tuyatish navli meva po‘sti tarkibidagi vitaminlarga taqqoslab o‘rganish natijalari keltirilgan. Tuyatish navi tarkibidagi vitaminlar miqdori Qayin navi tarkibidagi vitaminlaridan kamligi aniqlandi.