(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) modellarining (ChatGPT, Gemini, DeepSeek) fizika ta’limiga qo‘llanilishiga doir tajribaviy tadqiqot bayoni keltiriladi. Mualliflar mexanika va molekulyar fizika bo‘yicha masalalarni ushbu modellar yordamida yechish metodikasini ishlab chiqib, olingan yechimlarning xususiyatlari va ilmiy-texnikaviy ahamiyatini tahlil qiladilar. Shuningdek, sun’iy intellekt xatolarining tabiati, bunday vositalardan o‘quv jarayonida samarali foydalanish imkoniyatlari hamda ilmiy-etik me’yorlarga rioya qilish masalalari yoritiladi.