(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Mazkur maqolada Farg‘ona vodiysi hududida joylashgan ziyoratgohlarning diniy turizm salohiyatini oshirishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilingan. Ziyorat turizmi mahalliy va xorijiy sayyohlar orasida katta qiziqish uyg‘otib, mintaqa iqtisodiyotini diversifikatsiya qilish, madaniy merosni asrab-avaylash va diniy qadriyatlarni ommalashtirishda muhim vosita bo‘lib xizmat qiladi. Maqolada Andijon, Farg‘ona va Namangan viloyatlaridagi mashhur ziyoratgohlar misolida turizm infratuzilmasini takomillashtirish, sayyohlik marshrutlarini shakllantirish va ziyoratchilar uchun qulay sharoitlar yaratish masalalariga e’tibor qaratilgan. Shu bilan birga, ziyoratgohlarning tarixiy, ma’naviy va ijtimoiy ahamiyati ochib berilgan hamda diniy turizmni rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan..C