(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Maqolada Namangan viloyatidagi ekoturistik hududlarni imkoniyatlarini GAT texnologiyalari asosida aniqlashni metodologik asoslari hususida so‘z yuritilib, mavzuga oid adabiyotlarning tahlili asosida ArcGIS va QGIS dasturlari asosida raqamlashtirish, ArcGIS va QGIS yordamida boshqaruvli va boshqaruvsiz sinflashtirish, ArcGIS dasturining AHP va Weighted Overlay metodlari, koʻp koʻrsatkichli baholash, aniqlangan ekoturistik obe’ktlardagi miqdoriy ko‘rsatkichlarni sinflashtirish, fazoviy tahlil, kartografik, dala kuzatuv, matematik tahlil, statistik hamda tizimli yondashuv usullari yordamida kartalashtirish masalalariga to‘xtalib o‘tilgan.