(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2024)
Bugungi kunda ko‘plab davlatlar tashqi siyosatini amalga oshirish vositasi sifatida raqamli texnologiyalardan foydalanishga katta e’tibor qaratmoqda. Xususan, internet, ijtimoiy tarmoqlar, ommaviy axborot vositalari, yangi aloqa kanallari kabi zamonaviy axborot-kommunikatsiya yutuqlarini keng ommalashtirish davlatning tashqi siyosiy vazifalarini amalga oshirishning asosiy vositasiga aylandi. Ushbu ishning maqsadi xalqaro munosabatlar doirasida yangi hodisa hisoblangan raqamli diplomatiya tushunchasini tahlil qilishdan iborat. Shuningdek, maqolada Qozog‘iston Respublikasi va O‘zbekiston diplomatik vakolatxonalari tomonidan raqamli vositalardan foydalanish jarayonlari taqqoslanadi. Statistik ma’lumotlar har bir mamlakat uchun taqdim etilgan bo’lib, bu yuqoridagi mamlakatlar diplomatiyasidagi raqamli tendentsiyalarning eng to’liq rasmini olish imkonini berdi.