HELIANTHUS TUBEROSUS L. (ТОПИНАМБУР) ЎСИМЛИГИ ИЛДИЗ МЕВАСИДАН ТУРЛИ МУҲИТЛАРДА ПЕКТИН МОДДАСИНИ АЖРАТИБ ОЛИШ ВА ФУНКЦИОНАЛ ГУРУҲЛАРИНИ АНИҚЛАШ

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

С Маматқулова
Ш Абдуллаев
Р Деҳқонов

Annotatsiya

Мақолада топинамбур илдиз меваси таркибида оқсиллар, пектин, аминокислоталар, органик ва ёғ кислоталари аниқланган. Ажратиб олинган пектин моддалари намуналарининг физик-кимёвий хоссалари титрометрик ва вискозиметрик ҳамда бошқа усулларида ўрганилган. Шу билан бирга пектин моддасини уронид таркиби 85 % га эгалиги кучли кислотали шароитда  ажратиб олинган пектиннинг нисбатан тозалиги тажриба асосида баён этилган.

##plugins.themes.bootstrap3.article.details##

Bo‘lim
Ilmiy axborot
Mualliflar biografiyasi

С Маматқулова , Fergana State University

ФарДУ кимё кафедраси ўқитувчиси

Ш Абдуллаев , НамДУ

НамДУ кимё кафедраси профессори

Р Деҳқонов , НамДУ

НамДУ кимё кафедраси доценти

Foydalaniladigan adabiyotlar

S.E.Harding at al. Molecular weight Determination of Polysaccarides. Biochem J. 1984, 219, p. 69-150.

Sandford P.A. at al. The Polysaccarides. Academic Press, New York, 1983, V.2, p.411- 490,

Пектин. Методы контроля в пектиновом производстве / И.И.Нелина [и др.] . Киэв, 1992. 113 с.

Донченко Л.В. Tehnology of pectin and pectin producties. Dehli, 2000. 225 п.