ХОРИЖЛИК АДАБИЁТШУНОС ОЛИМЛАРНИНГ ЖАДИД АДАБИЁТИ МЕРОСИГА МУНОСАБАТИ ХУСУСИДА - Ғ.Усмонов; З.Жўраева; Н.Набиева (Farg'ona davlat universiteti, 2023)
Мақолада хорижлик олимларнинг ХХ аср адабиёти намояндалари, айниқса, жадид адабиёти меросига муносабатлари, улар томонидан адибларимизнинг асарларини инглиз, немис, француз ва бошқа қатор чет тилларига таржима қилинганлиги хусусида фикр юритилади.