JEK LONDON ASARLARI TARJIMALARINING LINGVOPRAGMATIK TADQIQI (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Mazkur maqolada Jek Londonning “Martin Iden” va “Oq So‘yloq” asarlari o‘zbek hamda rus tillariga tarjimalari lingvopragmatik yondashuv asosida tahlil qilinadi. Muallif uslubi, badiiy tasvir vositalari va madaniy konnotatsiyalarni chuqur o‘rganish orqali asliyat va tarjima matnlari o‘rtasida semantik, stilistik va pragmatik munosabatlar aniqlanadi.  Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, yuqori darajadagi adekvat tarjima nafaqat lingvistik ekvivalentlarni, balki madaniy‑psixologik kontekstni ham sinchiklab hisobga olishga bog‘liq. Lingvopragmatik tahlil esa badiiy tarjimaning emotsional va estetik ta’sirini asliyat darajasida saqlash uchun samarali usul sanaladi.