KITOBXON KODI: BADIIY ASARDA PSIXOLOGIZM (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Bilamizki bugungi kunda inson psixologiyasi, uning xususiyati va psixologiyani tashkil etuvchi bir necha omillar yig‘indisi ko‘plab tadqiqotlar va zamonaviy izlanishlar obyekti bo‘layotganini ko‘rishimiz mumkin. Shuningdek, badiiy adabiyotda psixologiya, badiiy psixologizm nafaqat qahramnlar xarakterini, ruhiy holatini  ko‘rsatishda, balki asar g‘oyasini kitobxonga yetkazib berishda ham muhim ahamiyatga ega. Quyidagi maqolada badiiy psixologizm mohiyati , uning shakllanishi, psixologizm vositalari hamda prinsiplari haqida bayon qilinadi.  Psixologizmning  badiiy  asarlarda qo‘llanilishi Uiliyam Shekspir, Abdulla Qodiriy, Abdulla Qahhor, Chingiz Aytmatov  asarlaridan misollar  orqali tahlil qilinadi va o‘ziga xos xususiyatlari ko‘rsatib beriladi.