STEREOMETRIYANI OʻQITISHDA TASVIRLI MASALALARDAN FOYDALANISH IMKONIYATLAR (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Maqolada stereometriyani oʻqitishda tasvirli masalalardan foydalanish imkoniyatlari keltirligan. Shuningdek, unda tasvirli masalalarni tasniflash, tuzish va yechish metodikasini takomillashtirish, tasvirli masalalar vositasida geometriya, algebra va matematik analizlarni oʻqitishni takomillashtirish boʻyicha metodik tavsiyalar, takliflar ishlab chiqilgan. Matematika darslarida tasvirli masalalarni tasniflash orqali oʻquvchilarning mantiqiy mushohada yuritish (analiz, sintez, anologiya, umumlashtirish, deduktsiya, induktsiya) koʻnikmalari va amaliy bilimlarni shakllantirishning didaktik imkoniyatlari ochib berilgan.