MAKTABDAN TASHQARI PEDAGOGIK JARAYONLARNI TAKOMILLASHTIRISH MEXANIZMLARI (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Maqolada o’quvchilar sinfdan va maktabdan tashqari ishlarda o’zlarini qiziqtiradigan mashg’ulotlarni tanlab olishida ularda mustaqil tashabbuskorlikni yoritib bergan. Xususan, maktab va sinfdan tashqari muassasalarning tashkiliy ishlarini, mazmuni va maqsadi ochib berilgan. Maktabdan tashqari pedagogik jarayonlarning sifatini oshirish bo‘yicha quyidagi yondashuvlar samarali yondashuvlari keltirib o’tilgan.