KURASHDA TEXNIK VA TAKTIK KO‘NIKMALARNI SHAKLLANTIRISHDA PEDAGOGIK METODLAR (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada kurashchilarda texnik va taktik ko‘nikmalarni shakllantirishda pedagogik metodlarning o‘rni va samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqot davomida sport mashg‘ulotlarida faol, interaktiv, muammoli va shaxsga yo‘naltirilgan yondashuvlarning kurashchilarning texnika, taktika va strategik fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati eksperimental asosda o‘rganildi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, pedagogik metodlarni to‘g‘ri tanlash va tizimli qo‘llash sportchining individual salohiyatini to‘liq namoyon etishiga, musobaqa jarayonidagi tezkorlik, moslashuvchanlik va o‘z-o‘zini tahlil qilish qobiliyatini kuchaytirishga xizmat qilishi aniqlangan. Maqolada amaliyotchi murabbiylar uchun foydali tavsiyalar ham berilgan.