OʻZBEK VA INGLIZ TILLARIDA ZOONIMIK FRAZEOLOGIK BIRLIKLARINING TUZULISH XUSUSIYATLARI TAHLILI (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Frazеologik birliklarning oʻziga xos xususiyatlaridan biri ularning tuzilishidir. Ular goʻyo oddiy erkin soʻz birikmalariga oʻxshasa ham, tuzilishi turgʻun boʻlib, boshqa turli birikmalar bilan bogʻlanmaydi va soʻz tartibining oʻzgarishiga yoʻl qoʻymaydi. Zoonimik frazеologizmlarning strukturasi, komponеntlari tartibi, shakli bilan bogʻliq boʻlgan yana bir qancha muammolar bor.