KOGNITIV TILSHUNOSLIK VA “MAKON” KONSEPTINING O‘RGANILISHI (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Inson omilining tilga ta’sirini o‘rganuvchi sohada til nafaqat belgilarning o‘zaro munosabatlari tizimi sifatida, balki eng avvalo inson tafakkuri va dunyoni idrok etish usullarini shakllantiruvchi omil sifatida qaraladi. Shu nuqtai nazardan, til ongini o‘rganish dunyoning til orqali aks etish manzarasini tadqiq qilishning asosiy mavzusiga aylanadi.