SURXONDARYO VILOYATI MEHNAT RESURSLARI TARKIBIDAGI O‘ZGARISHLAR (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada jamiyat hayoti uchun muhim bo‘lgan aholi hududiy tarkibidagi mehnat resurslari soni, uning o‘zgarishi va O‘zbekiston Respublikasi Surxondaryo viloyati misolida tahlil etilgan. Maqolada viloyatning o‘ziga xos demografik salohiyati, undagi ishsizlik darajasi ma’muriy tumanlar doirasida tahlil etilgan. Viloyat mehnat resurslari salmog‘i bo‘yicha uning respublikada tutgan o‘rni statistik ma’lumotlar asosida o‘rganilgan. Mazkur tadqiqot ishida viloyat mehnat resurslari tarkibidagi iqtisodiy faol va nofaol aholining iqtisodiyot tarmoqlarida bandligi va ishsizlik darajasi tahlilida asosiy e’tibor viloyat mehnat resurslarining yillar davomida o‘zgarishi asosidagi hududiy taqsimlanishiga qaratilgan.