FARG‘ONA VILOYATINING UMUMIY KRIMINOGEN VAZIYATI VA UNING HUDUDIY FARQLARI (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada Farg‘ona viloyati misolida jinoyatchilikning hududiy-geografik xususiyatlari va ularga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilingan. Hududiy yondashuv asosida jinoyatlar dinamikasi, tarkibi hamda tumanlar kesimidagi tafovutlar o‘rganildi. Tadqiqot natijalari jinoyatchilik darajasi viloyat markazlari va aholisi zich hududlarda yuqoriroq ekanini, olis qishloq tumanlarida esa ancha pastligini ko‘rsatadi. Jinoyatlarning shakllanishida ijtimoiy-demografik va iqtisodiy omillar (aholi zichligi, ishsizlik, migratsiya va boshqalar) muhim rol o‘ynashi aniqlangan. Hududiy-geografik tahlil asosida jinoyatchilikka qarshi kurashish bo‘yicha hududiy choralar va tavsiyalar ishlab chiqilgan.