ENTOMOFAGLARDAGI MORFOLOGIK MOSLANISHLAR HAQIDA (koksidlr entomofaglari misolida) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Sharqiy Fargʻona mevali bogʻlarida aniqlangan 31 entomofag turining “parazit‑xoʻjayin” tizimiga morfoekologik moslanishlari tahlil qilindi. Morfometrik va dala‑laboratoriya sinovlari parazitlarning adaptiv moslashuvchanligi, xoʻjayin tanlash xususiyati hamda koksid populyatsiyasini 17–55 %ga kamaytiruvchi biologik samaradorligini ko‘rsatdi. Natijalar barqaror bionazorat choralari uchun zarur nazariy‑amaliy asos bo‘ladi. Shuningdek, qanot, moʻylov va jinsiy sistema tuzilishidagi noyob belgilarga eʼtibor qaratildi.