MUSTAFO KAMOL OTATURK KUNDALIGIDA AMIR TEMUR SIYMOSI (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada Mustafo Kamol Otaturkning kundaliklarida Amir Temur siymosining aks etishi, uning Otaturk tomonidan qanday baholanganligi va bu baholarning tarixiy hamda siyosiy ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda Otaturkning Amir Temurga bo‘lgan hurmati, uning yetakchilik fazilatlariga bergan bahosi yoritilgan. Maqolada shuningdek, Amir Temurning siyosiy strategiyalari va harbiy muvaffaqiyatlari Otaturk qarashlari bilan solishtirilgan holda tahlil qilinadi. Ushbu tadqiqot tarixiy shaxslarning zamonaviy davlat qurilishiga ta’sirini o‘rganish nuqtai nazaridan muhim ahamiyat kasb etadi.