“JOME UL-HАVODIS” АSАRI QO‘LYOZMАLАRI VА ULАRNING TАVSIFI (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada Qoʻqon tarixchisi Shamsiddin Shavqiy (1805-1889)ning “Jomeʼ ul-havodis” dostoni qo‘lyozmalari va ularning tasnifi, tavsifi hamda tahlili berilgan. “Jomeʼ ul-havodis”, yaʼni “Hodisalar ja’mi” nomli asarning uchta qo‘lyozmasi O‘zbekiston Respublikasi Fanlar Akademiyasi Sharqshunoslik institutining qo‘lyozmalar fondining 599, 1762, 1872-raqamlari ostida saqlanmoqda. Qo‘lyozmalarni o‘rganilishi, matni, mazmuni, tarixiy jarayonlar bilan bog‘liq ahamiyati tahlil qilingan.