“O‘RTA ASR ARABSHUNOSLIK TARJIMA MARKAZLARI”: TUSHUNCHA VA MUOMALAGA KIRITISHNING ILMIY ASOSLARI (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Maqolada XI asr ikkinchi yarmi – XIII asrda Yevropaning tarjima faoliyati yo‘lga qo‘yilgan o‘n uchta shahrini yagona tizim sifatida «O‘rta asr arabshunoslik tarjima markazlari» sifatida nomlash konsepsiyasi nazariy jihatdan asoslab berilgan. Shunga asosan muallif tomonidan, fanda arabshunoslikning shakllangan davri sifatida ko‘rsatiluvchi XVI asrni qayta belgilash, bunda XI asr ikkinchi yarmi – XIII asrni sohaning ilk bosqichi sifatida baholash lozimligi ta’kidlanadi.