TARIXIY GEOSIYOSATDA MARKAZIY OSIYO (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Maqolada Turkiston hududidagi qadimiy davlatlar geosiyosati va munosabatlari, Sharq va G‘arb o‘rtasidagi xalqaro munosabatlar, Farobiy, Beruniyning, Firdavsiy, Nizomulmulk, Amir Temur, Alisher Navoiy asarlarida geografik diterminizm va geosiyosiy g‘oyalar, Shayboniylar va xonliklar davlatchiligida xalqaro munosabatlar, Markaziy Osiyoning jahon bozoridan uzilib qolishi va uning oqibatlari, Rossiya va Xitoyning mazkur mintaqadagi geosiyosati va elchilik munosabatlari, hududda yuzaga kelgan ma’rifatparvarlik-jadidchilik harakatining geosiyosiy maqsadlari qisqa va mazmunli tarzda ochib beriladi.