INSON KAPITALINI RIVOJLANTIRISHNING IJTIMOIY-IQTISODIY ZARURATI VA AHAMIYATI (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Maqolada inson kapitalining jamiyat iqtisodiy rivoji uchun muhim resurs hisoblanishi, har bir jamiyatning moddiy, ma’naviy va intellektual salohiyatini belgilashi hamda uni rivojlantirish ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashda muhim rol o‘ynashi atroflicha yoritib berilgan. Shuningdek, inson kapitalini rivojlantirish ijtimoiy-iqtisodiy nuqtayi nazardan bir qancha muhim sabablarga ega ekanligi, ta’lim va kasb-hunar ta’limi orqali insonlar o‘z salohiyatlarini oshirishi va bu orqali yuqori malakali mutaxassislar ishlab chiqarish samaradorligini oshirishga yordam bera olishi va innovatsiyalar yaratishda qatnashishi tahlil qilingan.