TUNLAM KAPALAKLARI (LEPIDOPTERA: NOCTUIDAE) OILASINING ADABIYOTLARDA O‘RGANILISHI (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada tunlam kapalaklar oilasi vakillarining dunyo faunasida tur-tarkibi, bioekologiyasi va muhim turlarining tarqalishiga oid ma’lumotlari o‘rganilib, xorijiy ва Respublikamiz miqyosidagi lepidopterologik tadqiqotlar tahlil qilingan. Bu hasharotlar O‘zbekiston mintaqasi faunasida ham alohida ahamiyatga ega bo‘lib, ularning tur tarkibi, hayotiy jarayonlari hamda ekologik xususiyatlarini o‘rganish, shuningdek, alohida turlarning populyatsiyasi dinamikasini barqarorlashtirishga qaratilgan tadqiqotlar adabiyotlar tahlili orqali yoritilgan. Shuningdek, qishloq xo‘jaligi ekinlariga zarar yetkazuvchi tunlam kapalaklar va ularga qarshi kurash choralariga oid ilmiy ma’lumotlar ham keltirilgan.