GʻARBIY FARGʻONA HUDUDI PENTATOMOIDEA (HETEROPTERA) KATTA OILASINING EKOLOGIK VA TROFIK TAVSIFI (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Ushbu maqolada Gʻarbiy Fargʻona hududida 2020–2024 yillarda aniqlangan Pentatomoidea katta oilasiga mansub 24 ta tur ekologik va trofik mezonlar asosida baholandi. Har bir tur uchun tarqalishi, dominantlik darajasi hamda oziqlanish usullari aniqlanib, ularning mintaqaviy ekologik strukturadagi o‘rni baholandi. Tadqiqot natijalari Gʻarbiy Fargʻona entomofaunasining ekologik murakkabligi va agroekotizimlar barqarorligidagi roli borasida muhim ilmiy xulosalar beradi.