ВИКТОРИАН ИНГЛИЗ АДАБИЁТИДА АЁЛ ТАҚДИРИНИНГ АКС ЭТИШИ - Х.Мухаммедова (Farg’ona davlat universiteti, 2023)
Мақолада викториан инглиз адабиёти адиблари асарларида аёл тақдирининг акс этиши таҳлил этилади. Мазкур даврда ижод этган Ч.Диккенс, опа-сингил Бронтелар, Э.Гаскелл, Ж.Элиот кабилар асарларида аёл тақдири турлича тасвирланади.