СУҒОРИШ ТАРИХИ ВА СУҒОРИШНИНГ ЎЗИГА ХОС ОМИЛЛАРИ - А.Ахунов (Farg’ona davlat universiteti, 2023)
Мақолада суғориш тарихи, суғоришнинг янги инновацион усуллари ва сув сарфи тўғрисида сўз юритилган. Мавзунинг танланиши ва ёритиб берилиши диққатга сазовордир, у ҳозирги кунда долзарб мавзулар қаторига киради. Мақолада суғоришдаги камчиликлар, суғориш иншоотлари, суғоришнинг янги замонавий усуллари ва суғориш турлари ёритлган. Эндиликда, суғоришнинг замонавий техника билан жиҳозланган томчилатиб суғориш усулини Ўзбекистон шароитида ривожлантириши янада яхши натижалар бериши исботланган.