ҚОРА КАЛХАТ (MILVUS MIGRANS)НИНГ ФАРҒОНА ВОДИЙСИДА ҲАЁТ ЦИКЛИ ҲАҚИДА - М.Холиқов; Ё.Ахмедова (Farg’ona davlat universiteti, 2023)
Мақолада қора калхат (Milvus migrans)нинг Фарғона водийсидаги ҳаёт цикли ҳақида маълумот берилган. Уларнинг ўз жуфтини топиши, учраши, ин қуриши кўрсатилган. Ин қуриш вақти учиб келиши билан мос келиши ҳамда учиб кетиш вақтлари баён қилинган.