(untitled) (Scientific journal of the Fergana State University, 2026)
Maqolada bo‘lajak texnologik ta’lim o‘qituvchilarini maxsus kompetensiyalarini shakllantirish asosida mustaqil ta’limni tashkil etish metodikasi yoritilgan bo‘lib, talabalar mustaqil ta’limini tashkil etishda maxsus kompetensiyalarni shakllantirish jarayonida mustaqil ish eng samarali shakllardan biri sifatida alohida ahamiyat kasb etishi bayon etilgan. Talabaning mustaqil ishi – o‘quv jarayonidan tashqari, belgilangan topshiriqlarni mustaqil ravishda izlash, bajarish va tayyorlash jarayonidir. Bu jarayon davomida talaba maxsus bilim, ko‘nikma hamda malakalarni o‘z kuchi bilan shakllantiradi. Mustaqil ta’lim, ayniqsa, doimiy ravishda o‘z-o‘zini rivojlantirish va yangiliklarga moslashish zarurati mavjud bugungi kun pedagoglari uchun muhimligi ta’kidlangan. Integrativ yondashuv negizida bo‘lajak texnologik ta’lim o‘qituvchilarining mustaqil faoliyatini yo‘lga qo‘yish algoritmi, ishlab chiqilib, talabaning ilgari egallagan bilim darajasi, mavjud ko‘nikmalari hamda berilgan yo‘naltiruvchi ko‘rsatmalarga bog‘liq holda shakllanishi ko‘rsatilgan.